Hrana

Mnoge mačke su ekstremno izbirljive što se tiče hrane i radije će štrajkovati glađu nego pojesti nešto što ne vole. Moraju da se hrane pravilno kako bi bile zdrave i živele duže.

Hrana za mačke, koji su pretežno mesojedi treba da sadrži izbalansirane hranljive sastojke – belančevine, ugljene hidrate, masti, amino kiselene, mineralie i vitamine.

Bez obzira kojom vrstom hrane se životinja hrani, dostupnost vode im je neophodna tokom čitavog dana. Mačke koje jedu velike količine suve hrane moraju piti puno vode jer ne dobijaju dodatnu hidrataciju kao što im pruža mokra hrana. Idealno je da Vašu mačku hranite  suvom i vlažnom hranom serviranom  u odvojenim posudama.

Suva (ekstrudirana) hrana-granule za mačke

U suvoj hrani izbalansirane su sve dnevne potrebe za vašeg ljubimca, tj.posebno je prilagođena veličini, rasi, starosti, načinu života, posebnim potrema.

Ukoliko se odlučite da mačku hranite suvom hranom pažljivo pročitajte doziranje i preporuku proizvođača odnosno u zavisnosti od dnevnih aktivnosti maćke povećati ili smanjiti količinu hrane.

U našem asortimanu imamo veliki izbor super premium, premium i standardne suve hrane za mačke poznatih proizvođača:

Hill’s, N&D, , Sam’s Field, Jossera, Matisse, Hapy Cat, Whiskas, KitKat…

 

Vlažna hrana za mačke

Mekana je i lako se žvaće. Sadrži sve neophodne proteine, vitamine i minerale važne za pravilan rast i razvoj.Vlažna hrana sadrži vodu od 65-80%. Preporučuje se kućnim ljubimcima sa smanjenim apetitom, sa lošim zubima ili problemima sa vilicom, za starije mačke, za mačke koje se oporavljaju posle hirurške intervencije (rekovalescente)…

Vlažna ili konzervirana hrana za mačke koristi se kao osnovni obrok ili dopuna granulama.

Može se pronaći upakovana u obliku konzervi, preliva, sosića, pašteta, komadića mesa i želea.

U ponudi imamo veliki izbor vlažne hrane, namenjene svim uzrastima, od mačeta do odrasle mačke, poznatih proizvođača:

Animonda, Stuzzy, Schesir, Royal Canin, Gourmet, Scheba, N&D, Felix, ProPlan , Nuevo, Plaisir, Tomi, Whiskas, Friskies , KitKat , MyLady, CatMenue, GranBonta …