Lekovi i dodaci ishrani

Ukoliko se Vaša mačka razboli morate imati na umu da potpuno zavisi od Vas i da ste joj Vi podrška. Najbolje je konsultovati se sa veterinarom jer nikad niste sigurni da li je u pitanju neko bezazleno oboljenje ili neka ozbiljna bolest.

Nema sumnje da ima trenutaka kada je profesionalna pomoć i potrebna i neophodna, ali postoje situacije koje možemo i sami da rešimo.

Pored Veterinarske ambulante, stručnu pomoć ili savet od veterinara, veterinarskih tehničara, možete dobiti i u veterinerskoj apoteci Oktafarm.

Lekovi – propisani od strane Vašeg veterinara

Za lečenje i prevenciju sistemskih oboljenja – bolesti digestivnih, respiratornih, urinarnih, lokomotornih organa, bolesti srca, jetre, bubrega, usneduplje, ušnog kanala, očne duplje…

U ponudi su :

Antibiotici, antireumatici, u obliku tableta, praška ili spreja.

Dodaci ishrani (suplementi) u obliku  tableta, praška, paste, krema, gela, sirupa, rastvora…

 

Kao i kod ljudi, preventiva je osnova zdravlja svake životinje. Mnogo je lakše očuvati zdravlje našeg ljubimca nego ga kasnije lečiti.

Antiparazitski program

Imamo veliki izbor sredstava za čišćenje od:

1. Endo (unutrašnjih) parazita: Drontal cat, Dehinel cat, Milpro, Prazimec C, Vitaminthe, Pyrantel

2. Ekto (spoljašnjih) parazita: buva, krpelja i drugih ektoparazita

Sprej – Effipro, Frontline

Spot on ampula – Advantage, Advocate, Effipro, Effipro duo, Fypryst/Combo, Brodline Pestigon, Frontline/ Combo, Fiprontix

Ogrlica – Foresto

Ogrlica na biljnoj bazi – MaxBiocide

Prašak – Bubi, Neopirox

Ampula, bočica za rastvaranje u vodi –  Neostomosan, Ektanon, Neocidol

Zaštita protiv parazita sigurno rešava problem – ako je uradite na vreme!

Možete nam se obratiti za savet oko pravilne primene ovih preparata.

 

“Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo posavetujte se sa veterinarom.”

 

Imamo dodatke ishrane i paste sa vitaminima i mineralima kako bi se upotpunula nerauvnotežena ishrana i zadovoljile posebne potrebe mačaka.

Dodaci s vitaminima – dostupni u pasti, prahu ili tabletama, vitamini pomažu jačanju imunološkog sistema mačke, štite ćelije od slobodnih radikala, poboljšavaju oštrinu vida i  apsorbciju kalcijuma…

Mačja trava – mačja trava čisti želudac, pomaže mački prilikom izbacivanja progutane dlake i reguliše crevni sistem.